• Email: info@topsteel.hu

Armatúra gyártás

A cölöpözési eljárás lényege.

A fúrógép üreges fúróspirál lecsavarásával történik a kívánt mélységig. Majd a fúrószár visszahúzása során a spirálra került talaj kiemelése és a cölöp üreges fúrószáron keresztül történő felbetonozása párhuzamosan történik, így biztosítva a furat állékonyságát. Az elkészült friss cölöpbe nyomás vagy vibrálás segítségével juttatható le az előre gyártott betonacél armatúrát.  Egyaránt alkalmazható kis és közepes terhelésű ipari, iroda és lakóépületek illetve közúti és vasúti hidak alapozásaként.

Armatúra gyártással kapcsolatban is fordulhat hozzánk! 

Legyen szó bármilyen nagyobb létesítmény kivitelezéséről, ahhoz, hogy végül stabil és időtálló épület szülessen meg, óriási figyelmet kell fordítani az alapozásra. Masszív, nagy teherbírású szerkezetekre van szükség, amik a legszélsőségesebb körülmények között is helyt állnak. Manapság ezzel kapcsolatban több megoldás is rendelkezésre áll, így nem jelenthet gondot strapabíró épületeket létrehozni. A különböző opciók közül a betonacél armatúra az, ami egyre többször kerül felhasználásra, ugyanis a sima betoncölöpök egymagukban nem lennének képesek ellenállni a nagy súlynak. Az armatúrával kiegészítve strapabíró szerkezetek hozhatók létre. Mivel növekszik ennek a megoldásnak a népszerűsége, ezzel együtt az armatúra gyártás is folyamatosan előtérbe kerül.

Az armatúra gyártásnak köszönhetően olyan cölöpözési eljárás valósítható meg az építkezéseken, ami valóban masszív alapot képes adni a legnagyobb létesítményeknek is. A cölöp armatúra a betonozás után  kézi vagy gépi segítséggel kerül bele az elkészített furatba. Ez a típusú cölöpalapozás a mélyalapozás minden egyes részére kiterjed. A legnagyobb előnye, hogy szinte bármilyen talajtípushoz alkalmazható. Mivel manapság az építkezésekkel kapcsolatban fontos a termelékenység, ez is kedvez az armatúra gyártásnak, ugyanis a cölöparmatúra technológia gyorsaságot tesz lehetővé a munkálatok során. A cölöpözés a munkagödrök megtámasztásában is fontos szerepet tölt be, ezzel pedig a területen dolgozók számára biztosíthatók a biztonságos körülmények a munkavégzéshez, ez pedig szintén hozzájárul az építkezés hatékonyságához. Nagyon sok lakóépület, üzlet és irodaház, ipari létesítmény kerül így kivitelezésre, hiszen ezeknél az épületeknél elengedhetetlen a masszív, tartós alapozás.

Az armatúra gyártás előtt kedvező jövő áll, mert már most nélkülözhetetlen a betonacél armatúra. Ez a megoldás fontos szerepet tölt be a létesítmények biztonságának megteremtésében is, így bármilyen szélsőséges körülményről is legyen szó, az épületek megőrizhetik stabilitásukat.

armatúra gyártás


Armatúra gyártás