• Email: info@betonacelszerelo.hu

A BETONVAS ÁTMÉRŐKRŐL, FAJSÚLYOKRÓL, JÁRATOS MÉRETEKRŐL RÖVIDEN

A betonvas népszerű alapanyag az építőiparban, hiszen számos előnyös tulajdonsága van. Jelentősen megnövelhető vele a beton erőssége, teherbírása, ezért a nagyobb terhelésnek kitett épületek stabilitásában kulcsfontosságú szerepet játszik.

Használata sok esetben nélkülözhetetlen, ám nagyon fontos az is, hogy a megfelelő minőségű és méretű betonvas kerüljön beépítésre. Betonvas rendelésekor elengedhetetlen, hogy a méretek pontosan legyenek leadva, ezért érdemes tisztában lenni az alapvető adatokkal. Nézzük ezt egy kicsit bővebben, vagyis mi mindent kell figyelembe venni betonvas rendeléskor!

A betonvas egyik legfontosabb tulajdonsága az átmérője, vagyis, hogy pontosan hány milliméteres vastagságú a betonvas szál. Cégünk 8 és 32 mm-es átmérő közötti anyagokkal foglalkozik. Nem szabad megfeledkezni a járatos méretekről sem, ami azt jelöli, hogy milyen hosszú a betonvas szál. A sztenderd méret a 12 méter, erre van szükség a leggyakrabban, illetve sok esetben ez jelenti a minden szempontból ideális megoldást.

A betonvas fajsúlya lényegében adott, hiszen a súlyt az átmérő és a szál hossza határozza meg. Néhány példa: egy 8 mm-es átmérőjű, 1 méter hosszúságú szál súlya 0,395 kg, egy ugyanilyen átmérővel rendelkező, de 6 méter hosszú betonvas szál súlya pedig 3,37 kg. A 12 mm átmérőjű betonvas szál súlya 1 méteres hosszúság esetén 0,888 kg, 6 méteres hossz esetén pedig 5,328 kg. Nézzünk egy példát a nagyobb méretekre is: 32 mm átmérőjű, 1 méteres hosszúságú betonvas szál súlya 6,313 kg, 12 méteres méretben viszont már 75,756 kg.

Minden esetben javasoljuk, hogy ha egy kicsit is bizonytalan valaki abban, hogy pontosan milyen betonvasra van szüksége, akkor vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal, akik nagy tapasztalattal és szaktudással állnak ügyfeleink rendelkezésére.

Amennyiben kérdése van vagy rendelést szeretne leadni, forduljon hozzánk bizalommal a honlapunkon megadott elérhetőségeink bármelyikén, szívesen tájékoztatjuk a részletekről! Ha betonvasra van szüksége, ne menjen tovább, nálunk megtalálja az ideális alapanyagot!

A BETONVAS ÁTMÉRŐKRŐL, FAJSÚLYOKRÓL, JÁRATOS MÉRETEKRŐL RÖVIDEN