• Email: info@topsteel.hu

A hegesztett háló alkalmazása

hegesztett háló alkalmazásával minden betonszerkezet sokkal erősebb és tartósabb lehet, ráadásul a munka is hatékonyabbá válik!


A beton - száradás után - alapvetően egy merev és rideg anyag, azaz önmagában nem alkalmas építésre, ám valamilyen megerősítéssel már sokkal jobb tulajdonságokkal rendelkezik. A vasbeton épp erre szolgál, ezért nem véletlen, hogy kifejezetten nagy kereslet mutatkozik iránta. A formára hajlított betonacél mellett fontos az úgynevezett építési háló, avagy síkháló alkalmazása is, amit hegesztett, vagy ponthegesztett hálóként, illetve vas-, vagy acélhálóként is ismerünk.

betonhálót leginkább födém és aljzat betonozásakor szokás felhasználni, de természetesen más épületelemek, így például erkélyek, sőt, falak is tartalmazhatnak betonacél hálót. A hálós szerkezet előnye az egyenkénti szálakhoz képest a nagyobb és többirányú terhelhetőség, de a gyors és egyszerű munka is fontos tényező, különösen egy építkezésen, ahol a határidő vészesen közeleg, az átlépése pedig kötbér megfizetését jelenti a kivitelezőnek. A betonhálót általában 5000x2150 mm-es, illetve 6000x2400 mm-es táblákban gyártják, négyzetes hálókiosztással, de természetesen az építési helyszínen ettől eltérő méretekre alakítható.

ponthegesztett hálóra azonban többnyire a fentebb említett méreteknél jóval nagyobb felületek kialakításakor van szükség, ám kötöződrót segítségével a táblák könnyedén egymáshoz rögzíthetőek. Toldás kialakításakor fontos, hogy a merevség megtartása érdekében ez minimum egy sornyi átfedéssel történjen meg, de a nagyobb terhelésre tervezett felületek esetében két sornyi ajánlott.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a ponthegesztett hálók rendelésének lehetősége iránt, tekintse meg az általunk forgalmazott típusokat, ha pedig kérdése lenne termékeinkkel kapcsolatban, illetve, ha betonacél hálót szeretne vásárolni, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot!

A hegesztett háló alkalmazása