• Email: info@betonacelszerelo.hu

Armatúra gyártás

A cölöpözési eljárás lényege.

A fúrógép üreges fúróspirál lecsavarásával történik a kívánt mélységig. Majd a fúrószár visszahúzása során a spirálra került talaj kiemelése és a cölöp üreges fúrószáron keresztül történő felbetonozása párhuzamosan történik, így biztosítva a furat állékonyságát. Az elkészült friss cölöpbe nyomás vagy vibrálás segítségével juttatható le az előre gyártott betonacél armatúrát.  Egyaránt alkalmazható kis és közepes terhelésű ipari, iroda és lakóépületek illetve közúti és vasúti hidak alapozásaként.

 

Előre gyártott résarmatúra és cölöparmatúra azonnal, raktárról!

Az építkezéseken szó szerint és képletesen szólva is minden egymásra épül. A szó szerintit talán nem kell magyarázni, képletesen szólva viszont úgy értendő, hogy az egyik feladat követi a másikat, és mindegyik elkészülése feltétele a következő munkafázisnak. Ha egy beszállító késik valamelyik építési anyaggal, vagy eszközzel, leáll a munka, de hasonló a helyzet, ha az egyik feladatért felelős csoport nincs kész határidőre a munkájával - ekkor borítékolható, hogy még ha az utánuk következők képesek is lesznek tartani az ütemtervet, az átadás már nem lesz meg akkor, amikorra az építtetők azt várják. Ha tehát építkezésről van szó, érdemes a lehető legmegbízhatóbb szakembereket, illetve cégeket felkérni a munkára, és persze a beszállítókkal kapcsolatban is hasonlóan kell eljárni.

A cölöpözés, illetve nagy általánosságban véve a betonozás különleges eszközöket kíván meg, amelyek segítségével a munka hatékonyabb, a végeredmény pedig stabilabb és tartósabb lesz; ilyenek a különféle armatúrák, vagyis a résarmatúra és a cölöparmatúra is. Gyakori az előre gyártott cölöpök és egyéb elemek használata, ám a vasbeton alapvetően rideg, így könnyen törik, ezért érdemesebb ezeket a helyszínen elkészíteni - ehhez nyújtanak segítséget az armatúrák.

résarmatúrák és cölöparmatúrák tulajdonképpen az előre meghatározott formára hajlított betonacél-darabok, amelyekett a megfelelő alakzatba rendeznek és rögzítenek. Ezek adják a vasbeton szerkezetek acél merevítését, ami által az elkészült szerkezet tökéletesen merev marad, és jobban ellenáll a különféle mechanikai erőhatásoknak. A résarmatúrák és cölöparmatúrák elkészítése szakértelmet kíván, és természetesen időbe kerül.

Ha Ön nem szeretne várakozni a résarmatúrák és cölöparmatúrák elkészítésére, válasszon bennünket! Cégünk előre gyártott elemekkel várja, így nem kell késedelemmel számolnia, ha építkezik. Bármilyen betonacél szerkezetre van szüksége, vagy ha csak betonacélt vásárolna, állunk a rendelkezésére! Amennyiben kérdése lenne a résarmatúrákkal és cölöparmatúrákkal kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

résarmatúrák és cölöparmatúrák

 

Armatúra gyártással kapcsolatban is fordulhat hozzánk! 

Legyen szó bármilyen nagyobb létesítmény kivitelezéséről, ahhoz, hogy végül stabil és időtálló épület szülessen meg, óriási figyelmet kell fordítani az alapozásra. Masszív, nagy teherbírású szerkezetekre van szükség, amik a legszélsőségesebb körülmények között is helyt állnak. Manapság ezzel kapcsolatban több megoldás is rendelkezésre áll, így nem jelenthet gondot strapabíró épületeket létrehozni. A különböző opciók közül a betonacél armatúra az, ami egyre többször kerül felhasználásra, ugyanis a sima betoncölöpök egymagukban nem lennének képesek ellenállni a nagy súlynak. Az armatúrával kiegészítve strapabíró szerkezetek hozhatók létre. Mivel növekszik ennek a megoldásnak a népszerűsége, ezzel együtt az armatúra gyártás is folyamatosan előtérbe kerül.

Az armatúra gyártásnak köszönhetően olyan cölöpözési eljárás valósítható meg az építkezéseken, ami valóban masszív alapot képes adni a legnagyobb létesítményeknek is. A cölöp armatúra a betonozás után  kézi vagy gépi segítséggel kerül bele az elkészített furatba. Ez a típusú cölöpalapozás a mélyalapozás minden egyes részére kiterjed. A legnagyobb előnye, hogy szinte bármilyen talajtípushoz alkalmazható. Mivel manapság az építkezésekkel kapcsolatban fontos a termelékenység, ez is kedvez az armatúra gyártásnak, ugyanis a cölöparmatúra technológia gyorsaságot tesz lehetővé a munkálatok során. A cölöpözés a munkagödrök megtámasztásában is fontos szerepet tölt be, ezzel pedig a területen dolgozók számára biztosíthatók a biztonságos körülmények a munkavégzéshez, ez pedig szintén hozzájárul az építkezés hatékonyságához. Nagyon sok lakóépület, üzlet és irodaház, ipari létesítmény kerül így kivitelezésre, hiszen ezeknél az épületeknél elengedhetetlen a masszív, tartós alapozás.

Az armatúra gyártás előtt kedvező jövő áll, mert már most nélkülözhetetlen a betonacél armatúra. Ez a megoldás fontos szerepet tölt be a létesítmények biztonságának megteremtésében is, így bármilyen szélsőséges körülményről is legyen szó, az épületek megőrizhetik stabilitásukat.

armatúra gyártás


Armatúra gyártás