• Email: info@topsteel.hu

Az építésszervezés, vagyis az építési feladatok tervezése

Az építésszervezés összetett, bonyolult folyamat, melynek során rengeteg dologról kell gondoskodni.


Teljesen természetes, hogy egy építkezés igényel előkészületeket. Elsőre sokan azt gondolnák, hogy "csak" minden szükséges eszközt és berendezést a helyszínre kell szállítani, azonban ennél sokkal összetettebb és hosszadalmasabb feladatról van szó, ami egymásra épülő lépések sorozatából áll. A rossz építésszervezés sajnos rengeteg hátránnyal jár majd a későbbiek folyamán. Az alábbiakban az építési munka előkészítését mutatjuk be részletesebben.

Az építkezés megszervezésének első lépései a kivitelezési munkák mennyiségi és minőségi alapadatainak meghatározása, ezek szállításának megtervezése, munkaterületen történő mozgatásának, tárolásának megtervezése, a gépesítés megtervezése, az építési terület berendezésének kialakítása, valamint az építés ütemterveinek elkészítése. Ezekkel egy időben érdemes megkezdeni a kivitelezési tervdokumentáció elkészítését is. Ha nagyobb volumenű építési munka előkészítéséről van szó, akkor mindenképpen szükséges organizációs, vagyis munkavédelmi, valamint építési ütemtervet is készíteni. Ezek az építési munkahely biztonsága érdekében szükségesek. Az organizációs terv tartalmaz minden objektumot, ami az építési területen elhelyezésre kerül, így ez alapján jelölhetőek ki a közlekedéshez és anyagszállításhoz használható utak, a felvonulási épületek, depóniák, építési segédüzemek, közművek, darupályák. Az építési feladatok csak az építési terület dokumentált átadását követően kezdhetőek meg. A munkaterület átadásakor sor kerül a helyszín bejárására, az ellenőrző mérések elvégzésére, illetve az építési terület határainak és - ha ettől különbözik - a területhatároknak a rögzítésére.

Amennyiben elküldi nekünk a teljes acélmennyiség tervdokumentációját ajánlatkérés formájában, akkor biztos lehet abban, hogy a legkedvezőbb feltételek mellett vásárolhatja meg cégünktől a terv szerint feldolgozott betonacélt. Ha további kérdése merült fel a témában, forduljon hozzánk bizalommal, munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére a megadott elérhetőségeink bármelyikén!

Az építésszervezés, vagyis az építési feladatok tervezése