• Email: info@topsteel.hu

Betonacél szálak az időtálló betonszerkezetekért

Betonacél szálak az alkalmazási területnek megfelelő kivitelben, kedvező áron kaphatóak! Használjon kiváló minőségű építőanyagokat, rendeljen tőlünk!


Az egyre növekvő követelményeknek szinte lehetetlen megfelelni a hagyományos alapanyagokkal és technológiákkal, így nem véletlen, hogy ma már szinte minden betonszerkezetbe kerül betonacél is. Az acélszálak több funkciót töltenek be a szerkezetekben, egyfelől megerősítik azokat és növelik a terhelhetőségüket, másfelől pedig növelik a húzó- és hajlítószilárdságot. A betonvas szálakkal megerősített vasbeton szerkezetek repedésmentessé tehetők, ezáltal pedig lényegesen időtállóbb szerkezeteket lehet alkotni, ami minden alkalmazási területen fontos. Nagy jelentősége van azonban annak, hogy milyen kialakítású és vastagságú betonvas szálakat használnak a szakemberek, ugyanis igen nagy különbségekkel lehet számolni.

Amit alapvetően tudni érdemes, hogy a betonacél szálak kör keresztmetszetűek, felületük pedig sima vagy pedig bordázott is lehet. Utóbbi megnöveli a tapadást, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a bordázott betonacél tapadása több, mint másfélszerese a simáénak, vagyis ennyivel jobban teljesít. A betonszerkezetek terhelésének növelésére tehát elsősorban a bordázott változat jöhet szóba, a sima felületű betonvas szálak inkább vasszerelékek készítéséhez alkalmasak. Azonban legalább ilyen fontos a szálak vastagsága, értelemszerűen minél több anyag van bennük, annál nagyobb terhelést tudnak elviselni. Ennek ellenére nem a szálak vastagságával lehet növelni a stabilitást, hanem éppen ellenkezőleg, több vékonyabb szállal lehet jobb eredményt elérni. Az így felépített vasbeton szerkezet ugyanis nagyobb felületen tapad a betonhoz és ennek köszönhetően egyenletesebben tud eloszlani a terhelés. A betonacél szálak vastagságának és mennyiségének kiszámítása minden esetben statikus mérnök feladata, hiszen csak pontos tervezéssel lehet valóban időtállóvá tenni a betonszerkezetet.

Ha a tervek már csak megvalósításra várnak, forduljon hozzánk bizalommal, és rendelje meg a megfelelő típusú és mennyiségű építőanyagot! Kiváló minőségű betonacél szálakat biztosítunk, várjuk megkeresését!

Betonacél szálak az időtálló betonszerkezetekért